پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

معاون پژوهش جامعة‌المصطفی(ص) تاکید کرد: جهان اسلام در یک وضعیت حساس تاریخی قرار دارد و اگر از آن به‌خوبی استفاده نکنیم تا سال های سال بیمه خواهد شد وگرنه فرصت‌سوزی شده است.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین محمد جعفر علمی، صبح امروز در اختتامیه چهاردهمین جشنوراه بین المللی پژوهشی شیخ طوسی با موضوع « بیداری اسلامی» که در سالن قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد، اظهار داشت: جهان اسلام در شرایط کنونی در یک وضعیت حساس تاریخی قرار دارد که اگر از آن به خوبی استفاده شود، تا سال های سال بیمه خواهد شد، اما اگر فرصت سوزی صورت گیرد دوباره شاهد آن خواهیم بود که جهان اسلام و مسلمانان دچار سستی و رکود در سطح جهان شوند.

وی افزود: در دو قرن اخیر شاهد تهاجمات مختلف اسلام ستیزان به مسلمین و تمدن اسلامی بودیم که باعث شد مسلمانان دچار یک سستی و وضعیت آشفته ای شوند که حاصل آن سلطه مستبدان و مستکبران در جهان اسلام بود، اما در حال حاضر که بیداری اسلامی رخ داده و مردم مسلمان کشورهای مختلف سعی دارند شرایط خود را دگرگون کنند، باید از این فرصت استفاده کرد.

 معاون پژوهش المصطفی اضافه کرد در شرایط کنونی مردم مسلمان کشورهای مختلف سعی دارند شرایط خود را با شرایط دین اسلام تطبیق دهند، البته این امر نیازمند برنامه ریزی دقیق اصولی و منسجم است تا این خواسته مسلمانان  به حاشیه نرود .

وی با تاکید بر این که نگاه به تاریخ باید درس‌آموز باشد، گفت: نداشتن الگو در عرصه های مختلف از جمله در عرصه های سیاسی و اجتماعی مانند بیداری اسلامی اخیر، ممکن است لطماتی را به خواسته به حق ملت ها وارد کند که نمونه آن را در انقلاب مشروطه دیدیم.

حجت الاسلام والمسلمین علمی ادامه‌داد: در انقلاب مشروطه، ایرانیان مسلمان فعالیت گسترده ای صورت دادند و با شعار عدالت خواهی استبداد حاکم بر ایران را به زیر کشیدند، ولی وقتی انقلاب مشروطه به پیروزی رسید به دلیل نداشتن الگو مجبور شدند از قوانین کشور بلژیک و فرانسه در ایران استفاده کنند که در نهایت همین نداشتن الگو در زمینه های مختلف باعث شکست زودرس مشروطه شد.

وی تصریح کرد: اصل تحول و جنبش برای رسیدن به عدالت مطلوب است، اما این گونه جنبش ها باید همراه با یک برنامه ریزی دقیق و الگوی مناسب باشد تا نتیجه آن به صورت مطلوب دیده شود.

* برگزاری هر 15‌ورز یک نشست

معاون پژوهشی جامعة المصطفی خاطرنشان کرد: المصطفی از سال گذشته تا کنون اقدام به برگزاری 25 نشست کرد و این یعنی هر 15 روز یک نشست علمی با موضوع بیداری اسلامی برگزار شد؛ علاوه بر آن 7 همایش عظیم در واحدهای داخل و خارج از کشور المصطفی برگزار گردید که به نظر بسیاری از کارشناسان خدمات بسیار خوبی را به دنیای اسلام عرضه کرد.

حجت الاسلام والمسلمین علمی در پایان گفت: آینده مطلوب بیداری اسلامی مستلزم ارائه الگو و برنامه ریزی دقیق می باشد که این امر وظیفه روحانیت را در این خصوص سنگین می کند

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha